Aandacht en tijd na afscheid

Wat te doen na een overlijden?

Neem vooral de tijd. Wanneer een dierbare overlijdt maakt dit een diepe indruk. U denkt misschien dat er dan direct van alles geregeld moet worden. Wanneer een dierbare, onder normale omstandigheden, overlijdt is er geen reden voor haast. U hoeft niet direct te handelen. Neem de tijd om stil te staan bij wat er is gebeurt. U kunt gerust nog even bij uw naaste gaan zitten of andere familie en vrienden op de hoogte stellen. Klik hier voor de checklist na overlijden

->Lees verder

De laatste verzorging

De laatste verzorging, het is een dierbaar moment.  De laatste verzorging houdt in het wassen en kleden van uw overleden dierbare. Dit kan in de eigen omgeving maar ook in het rouwcentrum. Het is belangrijk om te weten dat u altijd zelf mag bepalen door wie u de laatste verzorging wilt laten doen, ook in een zorginstelling of in een ziekenhuis. U mag dit ook zelf doen of samen met ons.

->Lees verder

Opbaren

Na de laatste verzorging wordt uw dierbare opgebaard, dit kan in de eigen omgeving, in een rouwcentrum maar vaak ook in een andere omgeving zoals bij een vereniging of kerk. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. De manier waarop iemand opgebaard wil worden is altijd heel persoonlijk. Zo kan dit op een bed, in een kist of op een opbaarplank. Opbaren in een lijkwade kan ook.

->Lees verder