Bijzondere locatie voor een eervol afscheid

Afscheidsbijeenkomst of condoleance locatie

Een afscheidsbijeenkomst of condoleance kan overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties. Een mooie locatie is vaak een locatie waarmee de overledene een band heeft, waar herinneringen liggen maar die misschien in eerste instantie niet bij u opkomt wanneer u denkt aan een uitvaart. Er kan ook gekozen worden voor een restaurant of natuurgebied. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook kun je kiezen voor het clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin.

Een voordeel van een andere locatie dan van een uitvaartcentrum kan ook zijn dat er geen tijdsdruk is en u een omgeving kan kiezen die qua sfeer het best bij de overledene past. Het is uiteraard ook mede afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is en de hoeveelheid mensen die u voor de dienst wilt uitnodigen. Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar.

Uitvaartcentrum

Ieder uitvaartcentrum in Arnhem heeft een aula waar het afscheid gehouden kan worden. Condoleren na het afscheid kan hier ook. Er zijn diverse uitvaartcentra in Arnhem e.o. Uitvaartcentrum Boerderij Moskowa kan ik u van harte aanbevelen wanneer u met een klein gezelschap bent. Doordat begraafplaats en crematorium Moscowa op loopafstand liggen kan de rouwstoet ook lopende hier naartoe.

Voor grotere gezelschappen zijn er nog diverse andere mogelijkheden zoals; Monuta Arnhem Zuid, Crematorium Moscowa, Rouwcentrum Arnhem en Dela uitvaartcentrum. Maar er kan ook worden uitgeweken naar Crematorium Dieren en diverse crematoria in en rondom Nijmegen.

Estia uitvaarten - Uitvaartcentrum Boerderij MoskowaUitvaartcentrum Boerderij Moskowa

Restaurant, brasserie, café of landgoed

Steeds vaker wordt gekozen voor een afscheid in een restaurant, brasserie, café of op een landgoed. Een plek waar wellicht mooie herinneringen bij leven zijn ontstaan. Hier kan men terecht voor een afscheid, condoleance, een intieme lunch of diner met uw familie en naasten.

In de nabije omgeving van Arnhem

Er zijn ook vele bijzondere restaurants in de omgeving van Arnhem zoals; De Buitenpoort en De Valom in Huissen, Domein Hof in Dieren, Boerderij de Deel en Restaurant Houtplaats in Rheden en Café Restaurant de Vereniging, Herenboerderij de Hucht en Cafe bij Tante in Elst.

Kerken

Een kerkelijke uitvaart is er niet alleen voor gelovigen maar ook voor wie niet aan een kerk verbonden is, maar bij de uitvaart wel kerkelijke tradities wil terugzien. Een kerk kan in veel gevallen ook worden gehuurd. Ze zijn ook erg praktisch wanneer er op de dag van de uitvaart veel mensen verwacht worden.

Een kerkelijke uitvaart in Arnhem kan plaatsvinden in de Eusebiuskerk, Opstandingskerk, Bethlehemkerk, de Koepelkerk en de Sint Walburgiskerk. In Schaarsbergen staat de Dorpskerk en de Kerk aan de Kemperbergerweg. In Slijk-Ewijk staat Het Witte Kerkje en in Oosterbeek De Oude kerk. Er staan in de omgeving van Arnhem nog veel mooie kerken waar een uitvaart plaats kan vinden.

Natuurbegraafplaatsen

Natuurbegraafplaatsen bieden verschillende mogelijkheden om in alle rust en ruimte een afscheid midden in de natuur te houden. Natuurbegraafplaats Heidepol is hier een voorbeeld van. In de loop van 2020 neemt Natuurbegraafplaats Koningsakker het gebouw in gebruik om dit mogelijk te maken.

Andere locaties

Ook minder voor de hand liggende locaties bieden een mogelijk om een afscheid mogelijk te maken. De condoleance kan ook hier plaatsvinden. Denk aan Wijnhuis Robbers & van den Hoogen en Theater het Hof