Crematorium Dieren

Crematorium Dieren was in 1954 het eerste crematorium dat in het oosten van ons land werd gebouwd. Het crematorium ligt in een prachtig bos en wordt getypeerd door de rust van de Veluwe. Ieder seizoen is anders op deze locatie, op zijn eigen manier mooi. Dat de locatie deel uit maakt van de oostelijke Veluwezoom is wel te zien, slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van Crematorium Dieren. Een mooie rustige plek om een dierbare te gedenken.

Crematorium Dieren beschikt over twee aula’s binnen en één open-luchtaula.

Veluwezaal

Onder het gebogen dak van het gebouw ligt de Veluwezaal. De zeshoekige raampjes in de hoge wand zorgen voor een bijzondere lichtinval. In de grote aula zijn, inclusief het balkon, zo’n 200 zitplaatsen.

IJsselzaal

De kleine aula kan circa zestig gasten herbergen (IJsselzaal). Net als in de Veluwezaal heeft ook de IJsselzaal een podium met piano en lezenaar. Uiteraard is het ook in de IJsselzaal mogelijk om er door u zelf uitgekozen muziekstukken af te spelen tijdens de dienst.

De Eikenhof

De Eikenhof is letterlijk van een ‘buitencategorie’. Hier kunt u in de vrije natuur, met het geruis van de bomen in de wind en vogels op de achtergrond een persoonlijke en waardige afscheidsdienst van uw dierbare houden. Veel mensen ervaren de Eikenhof als een bijzondere plek voor een intiem en persoonlijk afscheid.

De Eikenhof kan alleen gebruikt worden bij droog weer, daarom wordt er altijd een binnenaula vrij gehouden voor het geval het gaat regenen. In overleg kan de afscheidsdienst dan binnen worden verzorgd. In de Eikenhof is het mogelijk om door u zelf gekozen muziekstukken af te spelen tijdens de afscheidsdienst. Geluiden van buitenaf kunnen hierbij alleen niet volledig geweerd worden.

Crematie

In overleg met de medewerkers van het crematorium is het mogelijk om na de plechtigheid aanwezig te zijn bij het moment dat de overledene in de crematieoven geplaatst wordt.

Grote zaal Crematorium Dieren - Estia uitvaartenGrote aula Veluwezaal

Kleine zaal Ijsselzaal Crematorium Dieren - Estia uitvaartenKleine aula IJsselzaal

Eikenhof Crematorium Dieren - Estia uitvaartenEikenhof

Koffiekamer Crematorium Dieren - Estia uitvaartenKoffiekamer

Het adres van Crematorium Dieren is; Imboslaan 6, 6952 JP Dieren

Wilt u weten wat de mogelijkheden in Crematorium Dieren zijn dan kunt u contact opnemen met Francine  Oldenhuizing, Estia uitvaarten, telefoonnummer 06 43877077. Wij zullen samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn. Estia Uitvaarten adviseert u graag bij de keuze voor een locatie.