Aandacht en tijd na afscheid

Wat te doen na een overlijden?

Neem vooral de tijd. Wanneer een dierbare overlijdt maakt dit een diepe indruk. U denkt misschien dat er dan direct van alles geregeld moet worden. Een dokter bellen, een uitvaart regelen. Wanneer een dierbare, onder normale omstandigheden, overlijdt is er geen reden voor haast. U hoeft niet direct te handelen. Neem de tijd om stil te staan bij wat er is gebeurt. U kunt gerust nog even bij uw naaste gaan zitten of andere familie en vrienden op de hoogte stellen.  Hierna mag u ook best de dokter bellen en Estia Uitvaarten. Klik hier voor de checklist na overlijden.

->Lees verder

De laatste verzorging

Een uitvaart regelen en dan met name ook de laatste verzorging, het is een dierbaar moment.  De laatste verzorging houdt in het wassen en kleden van uw overleden dierbare. Dit kan in de eigen omgeving maar ook in het rouwcentrum. Het is belangrijk om te weten dat u altijd zelf mag bepalen door wie u de laatste verzorging wilt laten doen, ook in een zorginstelling of in een ziekenhuis. U mag dit ook zelf doen of samen met ons.

->Lees verder

Estia Uitvaarten, laatste verzorging bij overlijden

Opbaren

Na de laatste verzorging wordt uw dierbare opgebaard, dit kan in de eigen omgeving, in een rouwcentrum maar vaak ook in een andere omgeving zoals bij een vereniging of kerk. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. De manier waarop iemand opgebaard wil worden is altijd heel persoonlijk. Zo kan dit op een bed, in een kist of op een opbaarplank. Opbaren in een lijkwade kan ook.

->Lees verder

Estia Uitvaarten kan u helpen en de uitvaart regelen. Neem hiervoor of voor vragen gerust contact op.