Nadenken over uw digitale nalatenschap

In deze tijd wordt er veel digitaal gedaan. Het is dus belangrijk dat ook uw digitale nalatenschap goed is geregeld. Het is verstandig om na te denken over wat u wilt dat er met uw sociale media accounts gebeurt zoals Facebook, Twitter en Linked-in. Al deze accounts blijven ook na uw overlijden voortbestaan. Het kan voor nabestaanden een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn om online gegevens te verwijderen of te wijzigen. Sociale netwerken en websites hanteren hiervoor zeer uiteenlopende werkwijzen. Er wordt veel via internet geregeld. Denk hierbij ook aan bankrekeningen, e-mail, iTunes tegoeden en PayPal accounts.

Wachtwoorden achterlaten

Bestanden op een computer zijn meestal beveiligd met een wachtwoord, waardoor uw nabestaanden niet bij de foto’s en andere data kunnen. Om deze data na uw dood voor iemand beschikbaar te maken, moet diegene uw wachtwoord weten. Het is aanbevolen om een wachtwoord nooit te delen. U bent, in verband met privacy regelgeving, de enige die toegang heeft. Ook in het geval van uw overlijden, kan iemand niet zomaar uw data downloaden of verwijderen. Een optie is dat u uw wachtwoorden achterlaat in uw testament.

Het vakblad Uitvaart besteedde er in hun september editie aandacht aan. De digitale nalatenschap en dus de digitale nazorg. Er werd mij naar mijn ervaring gevraagd en deze is in een kolom bij het artikel geplaatst. Lees hier het volledige artikel.

Recent Posts
Estia Uitvaarten, inspiratie, uitvaart bloemenEstia Uitvaarten - Kinderen en uitvaart