Natuurbegraafplaats Heiderust

Natuurbegraafplaats Heiderust  

Een met de natuur, geniet u van de buitenlucht, de rust, de ruimte, de vogels, de vlinders, de wind die door de bomen waait? Bent u een echt natuurmens en wilt u op het moment dat u uw leven los heeft moeten laten begraven worden? Dan is natuurbegraven een mogelijkheid die u aan kan spreken.

Natuurbegraafplaats Heiderust ligt midden in de natuur aan de rand van de Veluwezoom en is naast een begraafplaats ook een mooi gedenkpark. In 2015 is aan de Velpse kant een plek ingericht als natuurbegraafplaats. Deze graven gaan uiteindelijk op in de natuur. Een uitgestrekt bos dat is ontstaan op de stuwwallen die hier zijn ontstaan in de laatste ijstijd. De  begraafplaats is ruim honderd jaar geleden aangelegd en is met 24 hectare zelf ook al groot genoeg om op te kunnen verdwalen. Door het heuvelachtige terrein zijn er tijdens een wandeling over de klinkerpaden vaak schitterende zichten over het goed onderhouden park.

Op het oude gedeelte, dat dateert uit 1913, is de aanleg parkachtig met graven langs sfeervolle lanen midden in het groen. Op dit gedeelte komen nog regelmatig graven beschikbaar. Het nieuwe gedeelte is in 1965 in gebruik genomen.

Natuurbegraafplaats Heiderust Buitenplaats

Openluchtbijeenkomst

Er is een speciale plek op de begraafplaats voor het houden van een openluchtbijeenkomst. De Buitenplaat, een open plek in het bos omzoomd door lindebomen. En is het onverwachts toch slecht weer dan kan altijd uitgeweken worden naar de sfeervolle aula op de begraafplaats.

Herkenning

Er worden geen grafmonumenten gebruikt op de graven maar deze worden gemarkeerd door een houten schijf met inscriptie. Als deze na verloop van tijd is opgegaan in de natuurlijke omgeving kan het graf worden teruggevonden middels gps-coördinaten.

Herinneringsplek

Op begraafplaats en gedenkpark Heiderust is een herinneringsplek waar nabestaanden hun dierbare kunnen gedenken. Daar kunnen zij bloemen neerleggen of een kaarsje branden.

Eeuwige grafrust

Sinds 2015 is er de mogelijkheid om begraven te worden op een natuurgedeelte. Graven op deze natuurbegraafplaats worden uitgegeven voor onbepaalde tijd en worden dus nooit geruimd.

Herinneringsplek Natuurbegraafplaats Heiderust - Estia uitvaarten

Mogelijkheden:

  • begraven in algemeen graf, particulier graf, kindergraf, natuurgraf;
  • as verstrooien op strooiveld, op bestaand graf, op bestaand urnengraf;
  • de urn bijzetten in urnennis;
  • een urn bijzetten in urnenwal;
  • de urn begraven in urnenbos;
  • een urn bijzetten in eigen graf;
  • openluchtbijeenkomst;
  • aulabijeenkomst.

Klik hier om naar de website te gaan van Natuurbegraafplaats Heiderust.

Het adres van Natuurbegraafplaats Heiderust is: : Lentsesteeg 21, 6991 JC in Rheden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten kunt u contact opnemen met Estia uitvaarten, telefoonnummer 06 43877077.

Natuurbegraafplaats Heiderust - Estia UitvaartenIngang

Heiderust looppaden - Estia UitvaartenLooppad

Natuurbegraafplaats Heiderust natuur - Estia UitvaartenNatuur

Begraafplaats Heiderust-Estia UitvaartenBegraafplaats