Rouwbloemen

Rouwbloemen kunnen het karakter van de overledene laten spreken. Want bloemen kunnen emoties weergeven die soms moeilijk uit te drukken zijn, zoals dankbaarheid, verdriet, liefde en betrokkenheid. Bloemen kunnen ook troost bieden door hun kleur, geur of vorm. De bloemen die uitgekozen worden zijn dus heel persoonlijk. Deze kunt u indien gewenst helemaal op maat laten vormgeven. Er zijn bloemisten die er ware kunstwerken van maken.

Bloemschikking

Qua bloemschikking zijn er verschillende opties:

  • Rouwboeket; is een boeket bloemen dat trapsgewijs wordt opgemaakt en gebonden. Een rouwboeket kan in een vaas worden gezet of op de kist worden neergelegd.
  • Biedermeier; is een ronde bloemschikking die op de kist geplaatst kan worden.
  • Afscheidsbloemstuk; deze bloemstukken worden gemaakt met bloemen en eventueel met toevoeging van andere natuurlijke materialen. Het bloemstuk kan als kistbedekking worden neergelegd en kan ook in verschillende groottes en formaten gemaakt worden.

Er zijn geen officiële etiquette regels aangaande rouwbloemen bij een uitvaart, dat wil echter niet zeggen dat alle kleuren te allen tijde gepast zijn. Wit is altijd de veiligste keuze.

Type bloem

Het type bloem dat het meest geschikt is voor een begrafenis is de witte lelie, maar ook rozen worden over het algemeen goed gewaardeerd. De betekenis van de diverse bloemen verschilt sterk, dus het kan verstandig zijn eerst de betekenis van de bloemen op te zoeken, zodat er niet per ongeluk iets onbedoeld gezegd wordt.

Wanneer geen bloemen

In bijna alle gevallen is het goed om bloemen mee te nemen of te laten bezorgen bij een begrafenis, maar er zijn ook uitzonderingen. Als er op de rouwkaart staat vermeld ‘geen bloemen’, dan is het niet gepast. Daarnaast is er nog een aantal religies waar bloemen niet gebruikelijk zijn. De twee voornaamste religies zijn het Jodendom en de Islam, hoewel dit ook weer per familie en stroming kan verschillen.

Door als familie keuzes te maken voor bloemen, natuurlijke materialen en een unieke vormgeving ontstaat er een persoonlijk afscheidsbloemstuk dat troost kan bieden.

Waar u ook voor kiest, wij helpen u graag met het uitwerken van uw eigen ideeën of juist met het aandragen van ideeën.

Wij geven u graag advies omtrent de verzorging van de bloemen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Estia Uitvaarten - Rouwboeket

Estia uitvaarten - Rouwbloemen

Estia uitvaarten - Rouwbloemen

Estia Uitvaarten - Thema landelijke uitvaart bloemen