Persoonlijk rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk en advertenties

De laatste kaart moet persoonlijk zijn.

Vroeger zag het meeste rouwdrukwerk er ongeveer hetzelfde uit. Die tijd is gelukkig voorbij. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk en kunt u het rouwdrukwerk heel eigen maken. Het rouwdrukwerk wordt persoonlijker gemaakt, met zorg en aandacht. Ze hebben emotionele waarde en worden meestal bewaard. Er is de mogelijkheid om uit de vele ontwerpen uit de Estia Uitvaarten collectie te kiezen maar u kunt ook een eigen ontwerp maken.

Zelf geschreven woorden en eigen afbeeldingen

Een schilderij dat een heel leven in het huis heeft gehangen afbeelden op de rouwkaart, een kleinkind dat op de kaart ‘dag oma’ schrijft of een tekening maakt. Ook het zetten van een tekst in eigen handschrift op de rouwkaart kan. Het helpt absoluut bij het rouwproces. De vormgeving van de rouwkaart wordt in samenwerking met u, op maat gemaakt.

Estia Uitvaarten - rouwdrukwerk

Drukken van de rouwkaart

Drukwerk en afwerking moeten de inhoud en vorm tot leven brengen op een manier die vanaf het begin voor ogen staat. Estia Uitvaarten werkt daarom samen met een gespecialiseerde vormgever waar kwaliteit voorop staat. Er volgt een proefdruk van de eerste opzet. Daarna onderhouden we intensief contact om het ontwerp en de inhoud tot in detail geheel naar uw wens af te ronden.

Rouwpost verzenden

Om te zorgen dat rouwpost zorgvuldig wordt behandeld wordt deze meestal verstuurd in enveloppen met een grijze rand en een speciale rouwpostzegel. Op deze manier is rouwpost voor uw postbode herkenbaar. U verzamelt de post in een speciale ‘verzendset voor rouwkaarten van PostNL’ die ik voor u meebreng en ik geef deze vervolgens af bij een postkantoor. Wilt u dat liever zelf doen, dan kan dat natuurlijk ook. De rouwbrieven worden een dag later bezorgd. In het weekend biedt PostNL een gratis haalservice. De rouwbrieven worden dan zondag bij u opgehaald en maandag bezorgd.

Advertentie plaatsen

Voor de rouwadvertentie kan men dezelfde tekst gebruiken als op de rouwkaart. Door een advertentie geeft men een bredere bekendheid aan het overlijden. Vaak dient de overlijdensadvertentie als aankondiging van tijdstip en locatie van de uitvaart. Of dient de rouwadvertentie juist als mededeling dat de crematie of begrafenis inmiddels al heeft plaats gevonden. Met een rouwadvertentie in een krant bereikt u mogelijk mensen die geen rouwkaart krijgen.

Hoe werkt het?

Bij het opmaken van een rouwadvertentie komt veel kijken. Voor de opmaak van rouwadvertenties werk ik samen met een grafisch bedrijf dat al meer dan 40 jaar ervaring heeft. De tekst kan 7 dagen per week worden aangeleverd. De grafisch medewerkers verzorgen de opmaak van de rouwadvertentie. Vervolgens maken zij uw rouwadvertentie op conform de gewenste lay-out en het juiste formaat voor de door u gekozen krant(en). U krijgt een Pdf-bestand van de advertentie met een prijsopgave die we dan samen bekijken. Na uw akkoord wordt opdracht voor de plaatsing gegeven.

Er wordt een Pdf-bestand aangeleverd bij de gekozen krant, compleet met alle plaatsingsinstructies. U ontvangt per e-mail een kopie van de rouwadvertentie(s) en de plaatsingskosten.

Zij kunnen ook volgadvertenties opmaken in de stijl van de rouwadvertentie en deze gelijktijdig plaatsen. Zij kunnen deze advertenties tot een geheel maken. Dat kan door dezelfde lay-out te kiezen of door een afbeelding of tekening door te laten lopen in de verschillende advertenties.

Overig rouwdrukwerk

Estia uitvaarten biedt ook een zeer uitgebreide collectie van rouwbrieven- kaarten, bidprenten, fotobidprenten, dankbetuigingen, condoleancekaarten en liturgieën (misboekje). Uit onze collectie of op maat gemaakt.

Online condoleance

Na de uitvaartplechtigheid is het de gewoonte de directe nabestaanden te condoleren. Dat kan bijvoorbeeld door een condoleancekaart te sturen. Ook online wordt steeds meer de gelegenheid geboden om een condoleance achter te laten.

Hiermee herinnert men zich niet alleen de overledene, maar biedt men ook de mogelijkheid om te condoleren. Afhankelijk van de keuze die nabestaanden hierin maken, wordt de inlogcode weergegeven op de rouwkaart, in de advertentie of toegezonden per mail.