Uitvaart in Arnhem

Uitvaart in Arnhem

Een uitvaart in Arnhem? Door mijn ervaring met uitvaarten in Arnhem en omgeving kan ik u goed adviseren. Ik begeleid u en denk met u mee. Zodoende is er voor u alle gelegenheid om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van uw dierbare. Door te denken in mogelijkheden creëren we samen de uitvaart.

De gemeente Arnhem omvat naast de gelijknamige stad de dorpen Elden en Schaarsbergen, de buurtschappen De Praets en ‘t Vlot, en delen van de buurtschappen Terlet en Deelen.

Uitvaartcentrum locaties Arnhem

Een opbaring kan in veel gevallen thuis. Mocht een opbaring niet thuis wenselijk zijn of kunnen, dan kan vaak ook een opbaring op een andere plek zijn, een plek die er voor u toe doet. Een molen, een clubhuis van een sportvereniging. Er kan altijd overleg worden gevoerd met de desbetreffende locatie. Een uitvaartcentrum is ook een optie. Bij een uitvaart in Arnhem zijn de volgende uitvaartcentra beschikbaar: De monumentale boerderij van Uitvaartcentrum Moskowa, DELA Uitvaartcentrum Arnhem, Monuta Arnhem of Kramer Uitvaartverzorging in Arnhem. Een uitvaart in Arnhem biedt veel mogelijkheden.

Estia Uitvaarten. uitvaart ArnhemUitvaartcentrum de Boerderij

Afscheidsbijeenkomst locaties Arnhem

Een afscheidsbijeenkomst kan overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties.

Er kunt ook kiezen voor een andere locatie, een locatie waarmee u of de overledene verbonden bent of een bijzondere herinnering aan heeft.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan een restaurant of natuurgebied. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook kun je kiezen voor het clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin. De belangrijkste vraag is of er genoeg ruimte is voor alle bezoekers. Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar. Ook bij een uitvaart in Arnhem zijn veel mogelijkheden, laat mij u eventueel adviseren.

Condoleance locaties Arnhem

Nabestaanden kunnen de condoleance helemaal naar eigen wens en smaak invullen. De meeste condoleances worden, net als de uitvaartplechtigheid gehouden in een traditionele uitvaartlocatie. De meeste uitvaartcentra in Arnhem beschikken over faciliteiten die het mogelijk maken om een uitgebreide catering aan te bieden.

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere locatie te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok. U kunt vaak een dag(deel) reserveren. U kunt bij een uitvaart in Arnhem bijvoorbeeld denken aan Brasserie de Boerderij,  Landgoed Groot Warnsborn of een andere mooie locatie in Arnhem.

Natuurlijk kan een condoleance bij een uitvaart in Arnhem ook thuis of in eigen tuin gehouden worden. Dat is heel persoonlijk en men hoeft geen rekening te houden met de duur van de condoleance. Er moet wel rekening worden gehouden met het feit dat er veel moet worden geregeld.

Crematorium Arnhem

In Arnhem is dit Begraafplaats & Crematorium Moscowa. In crematorium Moscowa vind je de Lindenzaal voor crematieplechtigheden en de Berkenzaal voor begrafenisplechtigheden. Er kan ook worden gekozen om alleen de crematie hier te laten plaatsvinden.

Begraafplaats Arnhem

In en rond Arnhem kan op diverse begraafplaatsen worden begraven. De meeste begrafenissen vinden plaats op begraafplaats Moscowa. Dit is de gemeentelijke begraafplaats.

Estia Uitvaarten, begraafplaats en crematorium MoscowaBegraafplaats en crematorium Moscowa

De begraafplaatsen van Arnhem en omstreken:

* Natuurbegraafplaats Heidepol. Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem

U bent vrij om zelf uw eigen plek te kiezen op Heidepol. U koopt het grafrecht voor eeuwig. Op het graf komt geen gedenksteen, alleen een houten schijf met een naam. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren. Lees hier meer over begraafplaats Heidepol


* Crematorium en Begraafplaats Moscowa.
Waterbergseweg 18, 6815 AP Arnhem Ten noorden van Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg, ligt Begraafplaats en Crematorium Moscowa. Dit monumentale begraafpark werd in 1876 geopend, sinds 1974 is er tevens een crematorium op Moscowa. Naast grafvelden zijn er strooivelden en columbaria (urnenmuren), maar ook urnengraven en vrijstaande urnen. Lees hier meer over begraafplaats Moscowa.

In de omgeving van Arnhem

* Algemene Begraafplaats ’t Heijlige Lant. Rijksweg 80, 6921 AD Duiven

* Rooms Katholieke Begraafplaats Lucaskerkhof, Rijksweg West 54a te Elden
Deze begraafplaats, gelegen achter de Rooms Katholieke Lucas kerk, is in beheer van de Rooms Katholieke Sint Eusebiusparochie in Elden. Inwoners evenals ex-inwoners van Elden met een Rooms Katholieke binding mogen hier worden begraven.

* Protestants Kerkhof Bonifatiuskerk, Huissensedijk 10 te Elden
Dit kerkhof is gelegen bij de Nederlands Hervormde Bonifatiuskerk, aan de Huissensedijk 10 en het Ds. Van Oosterzeehuis, naast de kerk. Het hof rondom de kerk is nog steeds als begraafplaats in gebruik. Een kerkelijke binding met Elden is een uitgangspunt. Lees hier meer over kerkhof bonifatiuskerk

* Begraafplaats De Hoeve. Hoeve 15, 6851 ER Huissen

* Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Arnhem. Van Limburg Stirumweg 6861 WL Oosterbeek

* Algemene Begraafplaats Noord en Zuid. Van Limburg Stirumweg 35, 6861 WL Oosterbeek

* Oude Begraafplaats. Fangmanweg 21, 6862 EH Oosterbeek (Op deze monumentale begraafplaats worden geen graven meer uitgegeven. )

* Begraafplaats ‘Onder de Bomen’. Onder de Bomen, 6871 CG Renkum

* Algemene Begraafplaats ‘Harten’. Hartenseweg, 6871 NB Renkum

* Algemene Begraafplaats Heiderust. Lentsesteeg 21, 6991 JC Rheden

* Algemene Begraafplaats Rosendael. Rosendael 2, 6891 DA Rozendaal

* Vredenoord, Hervormde gemeente. Kemperbergerweg 611, 6816 RT Schaarsbergen

* Oude Begraafplaats. Reinaldstraat 20, 6883 HN Velp

* R.K.Begraafplaats. Bergweg 11, 6881 LL Velp

* R.K.Begraafplaats. Dorpstraat 107, 6931 BG  Westervoort

* Algemene Begraafplaats. Kerkstraat, 6930AA Westervoort

Bijzondere begraafplaatsen Arnhem

* Nationaal Verstrooiterrrein Delhuyzen
Aan de zuidelijke rand van de Veluwe, ten noorden van Arnhem ligt Verstrooiterrein Delhuyzen. Het 80 hectare omvattende terrein bestaat uit prachtig glooiende heidevelden en bossen en is rijk aan flora en fauna. De as mag, onder begeleiding, verstrooid worden in de bossen of op de heide. Het terrein is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

* Vrijland Veteranen landgoed, Koningsweg 31 in Schaarsbergen
Op het veteranenlandgoed is een ereveld ingericht waar de as van veteranen (evenals mensen die zich met hen verbonden voelen) kan worden verstrooid. Vrijland biedt hun een waardige laatste rustplaats, te midden van mede veteranen midden in de natuur.

Uitvaart in Arnhem

Naast uitvaartverzorging in Arnhem begeleid ik onder andere ook uitvaarten in gemeenten rondom Arnhem zoals Lingewaard, Overbetuwe, Neder-Betuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen en Westervoort. Estia Uitvaarten is gevestigd in de gemeente Arnhem. Maar in principe strekt het werkgebied van Estia Uitvaarten zich uit tot heel Nederland. Ik volg zo veel mogelijk uw wensen of die van de overledene en dat geldt dan vanzelfsprekend ook voor de plek van de uitvaart. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Ik verzorg voor u de uitvaart in Arnhem. Ongeacht of, waar en hoe u verzekerd bent.