Denken in mogelijkheden

Uitvaartcatering

Wat u de gasten wilt aanbieden aan drinken en eten, hangt mede af van het moment van de uitvaart. Bedenk dat het aanbieden van de soort uitvaartcatering ook medebepalend is hoe de gasten de uitvaart beleven. Niet alleen wát u aanbiedt, maar ook hoe: luxe broodjes in ambachtelijke manden geeft een andere sfeer dan eenvoudige sandwiches die op een dienblad worden geserveerd. In Nederland hebben de broodjes met ham of kaas en koffie met een plak cake een lange traditie. Maar wie anders wil, heeft alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Het glas heffen op het leven van de overledene, tapas serveren, een mooie wijn of een lekker biertje, oma’s beroemde appeltaart, het kan allemaal.

Locatie

Het serveren van bepaalde favoriete gerechten voor of na de uitvaart kan ook. In het crematorium, uitvaartcentrum of op een zelf gekozen locatie kunnen cateraars een aangepast arrangement naar wens verzorgen. Zo kan er voor worden gekozen om na de uitvaart met zijn allen naar het een favoriet restaurant te gaan om de uitvaart daar samen af te sluiten. Eigenlijk is op dit gebied alles mogelijk.

Uitvaartcatering na de afscheidsbijeenkomst

Na de uitvaart kiezen veel mensen voor een gezamenlijke maaltijd in kleinere kring, thuis of in een restaurant. De uitvaart zelf is achter de rug, er is ruimte voor emoties, de nabestaanden kunnen samen herinneringen ophalen, huilen en lachen. Vindt u het prettig om zo’n maaltijd thuis te houden, maar ziet u op tegen het extra werk, er kan ook een cateraar worden ingeschakeld. We helpen u graag bij het regelen daarvan.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Estia Uitvaarten, catering