Herinneringen blijven

Uitvaartfotografie,video en livestream

Een dierbare herinnering. Een uitvaart is misschien niet het eerste moment waarbij aan een fotograaf of videograaf gedacht wordt. Deze emotionele momenten beleefd men vaak in een roes. Het vastleggen van de uitvaart kan behulpzaam zijn bij het levendig houden van zo’n waardevolle herinnering en bij het verwerken van het verdriet. Afscheid nemen van een dierbare is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Een uitvaart is een eenmalig laatste samenzijn.

Waarom vastleggen d.m.v. uitvaartfotografie of video?

Op deze manier kan de uitvaart op een later tijdstip nog eens terug bekijken worden. Uitvaartfoto’s en video’s zijn erg waardevol voor mensen. Ook voor de mensen die er niet bij kunnen zijn. Het kan ook helpen bij het verwerkingsproces. Maar ook als betrokkenen nog te jong zijn om alles volledig te begrijpen, dan is het fijn dat de beelden later nog bekeken kunnen worden. De foto’s en beelden kunnen helpen deze dag een goede plek te geven in de herinnering en ondersteunen dikwijls in de rouwverwerking. Het is een tastbare herinnering. Door het bekijken van het fotoalbum of de video kan op een later moment de dag van de uitvaart opnieuw beleefd worden.

Wat komt er op de foto of video?

Vaak wordt de overledene zelf niet op de foto of de film gezet. Het vastleggen gebeurt meestal in ‘reportage-stijl’. Bij het overlijden van een baby wordt het kindje zelf vaak wel gefotografeerd. Nabestaanden hebben dan meestal de behoefte aan zoveel mogelijk herinneringen. Uiteraard bepaalt u zelf wat wel en niet gefotografeerd wordt.

Onze uitvaartfotograaf en/of videograaf verzorgt integer, discreet en met respect de vastlegging van de uitvaart.

Uitvaartceremonie meekijken en terugkijken, livestream

Voor dierbaren die niet aanwezig kunnen zijn bij een uitvaartdienst, kan via livestream de afscheidsdienst op eigen locatie bekeken worden. Dit kan via een computer, telefoon of tablet in eigen huis, ook als dit buiten Nederland is. De dienst wordt opgenomen en kan na afloop ook teruggekeken worden. De uitvaartdienst kan live meegekeken worden. Belangstellenden ontvangen een link naar de videobeelden. Deze link kan bijvoorbeeld op de rouwkaart vermeld worden.

Neem voor meer informatie omtrent uitvaartfotografie video en livestream gerust contact met ons op.

Estia Uitvaarten, fotografie