Uitvaartverzorging in de gemeente Overbetuwe

Uitvaartverzorging Gemeente Overbetuwe

Een afscheid is een bijzonder moment in het leven. Een moment dat ertoe doet, een moment dat u doet stilstaan bij waar het in het leven om draait. Een uiting van liefde, zorg en respect, het begin van een dierbare herinnering.

Mijn naam is Francine Oldenhuizing, gediplomeerd uitvaartverzorger en in deze kwetsbare periode verzorg ik graag de uitvaart voor u, in alle rust en naar uw wensen. Wanneer er keuzes gemaakt moeten worden kan ik adviseren. Van modern tot traditioneel, van duurzaam tot kleurrijk en van landelijk tot bourgondisch. Door te denken in mogelijkheden creëren we samen de uitvaart.

Integriteit, openheid en wederzijds vertrouwen is heel belangrijk. U wordt gedurende de hele periode dan ook door mij begeleid. Eén gezicht, één aanspreekpunt. Laat mij uw gids zijn in de dagen tot en met de uitvaart, zodat u alle gelegenheid heeft om op uw manier afscheid te nemen.

De Gemeente Overbetuwe omvat: Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Loenen, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg en Zetten en de buurtschappen Aam, Bredelaar, Eimeren, Indoornik, Keulse Kamp, Lakemond (deels), Leedjes, Lijnden, Loenen, Raayen, Reeth, Snodenhoek en Wolferen.

Francine Oldenhuizing - Estia UitvaartenFrancine Oldenhuizing
Tel: 06-43877077

Uitvaartcentrum Boerderij Moskowa - Estia UitvaartenUitvaartcentrum Boerderij Moskowa

Opbaring locaties 

Een opbaring kan in veel gevallen thuis. Mocht een opbaring niet thuis zijn/kunnen dan kan er gebruik worden gemaakt van een andere locatie zoals een sportkantine, molen of uitvaartvaartcentrum. Zo kan er voor een uitvaartverzorging in de omgeving  gebruik worden gemaakt van diverse uitvaartcentra. Denk hierbij aan De monumentale boerderij van Uitvaartcentrum Moskowa, DELA Uitvaartcentrum Arnhem, Monuta Arnhem of Kramer Uitvaartverzorging in Arnhem. Een opbaring kan in op veel locaties plaatsvinden.

Afscheidsbijeenkomst locaties

Een afscheidsbijeenkomst kan overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties. Er kan ook gekozen worden voor een andere locatie, een locatie waarmee u of de overledene verbonden bent of een bijzondere herinnering aan heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een restaurant of natuurgebied. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook kun je kiezen voor het clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin. De belangrijkste vraag is of er genoeg ruimte is voor alle bezoekers. Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar.

Condoleance locaties

Nabestaanden kunnen de condoleance helemaal naar eigen wens en smaak invullen. De meeste condoleances worden, net als de uitvaartplechtigheid gehouden in een traditionele uitvaartlocatie. De meeste uitvaartcentra beschikken over faciliteiten die het mogelijk maken om een uitgebreide catering aan te bieden.

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere locatie te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok. U kunt vaak een dag(deel) reserveren. U kunt bijvoorbeeld denken aan Cafe Restaurant de Vereniging in Elst, Cafe bij Tante in Elst of een mooie locatie in de gemeente Lingewaard.

Cafe Restaurant de Vereniging- Estia UitvaartenCafe Restaurant de Vereniging

Natuurlijk kan een condoleance bij een uitvaart in de gemeente Overbetuwe ook thuis of in eigen tuin gehouden worden. Dat is heel persoonlijk en men hoeft geen rekening te houden met de duur van de condoleance. Er moet wel rekening worden gehouden met het feit dat er veel moet worden geregeld.

Natuurbegraafplaats Koningsakker Klaproos - Estia UitvaartenNatuurbegraafplaats Koningsakker

Natuurbegraafplaatsen omgeving gemeente Overbetuwe:

Natuurbegraafplaats Koningsakker. Sportlaan, Arnhem

Koningsakker is een uniek project in Europa. De zusters Trappistinnen ontwikkelen in de schaduw van hun abdij Koningsoord een natuurbegraafplaats. De voormalige maisakkers zullen de komende tijd veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen. Met hun leven dat zich grotendeels in de stilte van gebed, aandacht en arbeid afspeelt, zijn de zusters als ‘stille wachters’ bij de begraafplaats betrokken. Koningsakker biedt begraafplaatsen aan met blijvend grafrecht. Ook het plaatsen van een urn gaat tot de mogelijkheden behoren.

Natuurbegraafplaats Heidepol. Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem

U bent vrij om zelf uw eigen plek te kiezen op Heidepol. U koopt het grafrecht voor eeuwig. Op het graf komt geen gedenksteen, alleen een houten schijf met een naam. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

Crematorium gemeente Overbetuwe

Een crematie is mogelijk in de gemeente Overbetuwe.

Crematorium Heteren FineVita

Afscheid nemen van een dierbare op een persoonlijke en kleinschalige wijze is mogelijk bij FineVita. De crematie vindt plaats in een kleinschalig en sfeervol crematorium op een goed bereikbare locatie. Dit crematorium is comfortabel, rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan maximaal 25 personen.

Ook liggen er een aantal in de buurt.

Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 te Arnhem.
Ten noorden van Arnhem ligt Begraafplaats en Crematorium Moscowa. Naast grafvelden zijn er strooivelden en columbaria (urnenmuren), maar ook urnengraven en vrijstaande urnen.

Maar er liggen nog tal van andere crematoria in de omgeving. Denk hierbij aan diverse crematoria in Nijmegen, maar er kan ook naar Dieren en Ede worden uitgeweken.

In de omgeving van de gemeente Renkum zijn nog diverse andere crematoria, zoals crematorium:

Yardenhuis van Ede
Beuningen Rijk van Nijmegen
De Omarming in Zutphen
Jonkerbos in Nijmegen
Dieren in Dieren
Waalstede in Nijmegen

Begrafenis

Een begrafenis in de gemeente Overbetuwe is mogelijk op de:

  • De gemeentelijke begraafplaats Elst, Valburgseweg, 6661 EW Elst (gemeente Overbetuwe GD)
  • Gemeentelijke begraafplaats Heteren, Achterstraat, 6666 DJ Heteren
  • Gemeentelijke begraafplaats “Rustoord” Valburg / Herveld, Tielsestraat (De Vang), Valburg / Herveld
Uitvaartverzorging Overbetuwe

Naast uitvaartverzorging in de gemeente Overbetuwe begeleid ik ook uitvaarten in andere gemeenten zoals; Arnhem, Neder-Betuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen en Westervoort. Estia Uitvaarten is gevestigd in de gemeente Arnhem. Maar in principe strekt het werkgebied van Estia Uitvaarten zich uit tot heel Nederland. Ik volg zo veel mogelijk uw wensen of die van de overledene en dat geldt dan vanzelfsprekend ook voor de plek van de uitvaart. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Ik verzorg voor u de begrafenis of crematie in de gemeente Overbetuwe, ongeacht of, waar en hoe u verzekerd bent.