Uitvaartverzorging in Schaarsbergen

Uitvaartverzorging Schaarsbergen

Door te denken in mogelijkheden creëren we samen de uitvaart. Door mijn ervaring in de gemeente Arnhem, waaronder ook Schaarsbergen valt, kan ik u goed adviseren. Ik begeleid u en denk met u mee. Zodoende is er voor u alle gelegenheid om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van uw dierbare.

Dorpskerk, SchaarsbergenEstia Uitvaarten, uitvaartverzorging Schaarsbergen

Begrafenis of crematie

Een begrafenis in Schaarbergen is mogelijk op:

Begraafplaats Vredenoord
Recht tot begraven en/of aankoop van een graf hebben: Alle inwoners van Schaarsbergen (Postcode 6816), alle leden van de Protestantse Gemeente Schaarsbergen, zij (niet woonachtig te Schaarsbergen) die een sterke band met Schaarsbergen hebben en daar minimaal 10 jaar hebben gewoond.

Een crematie is niet mogelijk in de Schaarsbergen, wel liggen er een aantal in de omgeving.

Crematorium Heteren FineVita

Afscheid nemen van een dierbare op een persoonlijke en kleinschalige wijze is mogelijk bij FineVita. De crematie vindt plaats in een kleinschalig en sfeervol crematorium op een goed bereikbare locatie. Dit crematorium is comfortabel, rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan maximaal 25 personen.

 

Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 te Arnhem.
Ten noorden van Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg, ligt Begraafplaats en Crematorium Moscowa. Dit monumentale begraafpark werd in 1876 geopend, sinds 1974 is er tevens een crematorium op Moscowa. Naast grafvelden zijn er strooivelden en columbaria (urnenmuren), maar ook urnengraven en vrijstaande urnen.

Uitvaartcentrum locaties

Een opbaring kan in veel gevallen thuis. Mocht een opbaring niet thuis zijn dan kan er gebruik worden gemaakt van een uitvaartvaartcentrum.

Afscheidsbijeenkomst locaties

Een afscheidsbijeenkomst kan overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties. Er kan ook gekozen worden voor een andere locatie, een locatie waarmee u of de overledene verbonden bent of een bijzondere herinnering aan heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een restaurant of natuurgebied. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook kun je kiezen voor het clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin. De belangrijkste vraag is of er genoeg ruimte is voor alle bezoekers. Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar.

Condoleance locaties

Nabestaanden kunnen de condoleance helemaal naar eigen wens en smaak invullen. De meeste condoleances worden, net als de uitvaartplechtigheid gehouden in een traditionele uitvaartlocatie.

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere locatie te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok. U kunt vaak een dag(deel) reserveren.

Natuurlijk kan een condoleance ook thuis of in eigen tuin gehouden worden. Dat is heel persoonlijk en men hoeft geen rekening te houden met de duur van de condoleance. Er moet wel rekening worden gehouden met het feit dat er veel moet worden geregeld.

Uitvaartverzorging Schaarsbergen

Naast uitvaartverzorging in de gemeente Arnhem, waar Schaarsbergen onder valt, begeleid ik ook uitvaarten in andere gemeenten zoals; Overbetuwe, Lingewaard, Neder-Betuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen en Westervoort. Estia Uitvaarten is gevestigd in de gemeente Arnhem. Maar in principe strekt het werkgebied van Estia Uitvaarten zich uit tot heel Nederland. Ik volg zo veel mogelijk uw wensen of die van de overledene en dat geldt dan vanzelfsprekend ook voor de plek van de uitvaart. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Ik verzorg voor u de begrafenis of crematie in Schaarsbergen, ongeacht of, waar en hoe u verzekerd bent.