Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart is bij Estia Uitvaarten is altijd maatwerk. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en budget, zij vormen het uitgangspunt. Wat kost een uitvaart? Een uitvaart kost gemiddeld tussen de 5.000 en 10.000 euro. Afhankelijk van het budget kunnen de kosten hieronder of zelfs hierboven komen. Een grote invloed op de prijs is de keuze of er gekozen wordt voor begraven of cremeren. Een begrafenis kost in de regel meer dan een crematie.

Ik kom graag bij u voor een vrijblijvend adviesgesprek. U ontvangt dan een kostenbegroting. Bij kostenveranderingen informeer ik u, maar ook indien u aanvullende wensen heeft of andere keuzes maakt nadien.

Estia Uitvaarten - Wat kost een uitvaart?

Verzekerd

Estia Uitvaarten kan de uitvaart voor u verzorgen, ongeacht of, waar en hoe u verzekerd bent. U bent altijd vrij in uw keus voor een uitvaartverzorger. Ook indien uw verzekeraar een eigen uitvaartonderneming heeft, zoals bijvoorbeeld bij DELA, Yarden en Monuta, bent u toch vrij in de keuze van uw eigen uitvaartverzorger.

Heeft u een pakketverzekering, een verzekering in de vorm van goederen en diensten, dan is het toch mogelijk om deze verzekering in kapitaal (geld) te laten uitkeren. Indien u kiest voor uw eigen uitvaartbegeleider ‘waarschuwen’ verzekeraars vaak dat de kosten dan hoger kunnen uitvallen, omdat u kortingen die zij u aanbieden zou mislopen. Het verschil in prijs wordt echter niet bepaald door de kortingen maar door de tarieven die gehanteerd worden. Die tarieven vallen bij verzekeraars vaak hoger uit. Komen we weer terug bij de vraag; “Wat kost een uitvaart?”

Ik kijk graag met u hoe de overledene is verzekerd. Indien gewenst en zonder extra kosten kan ik voor u de uitkering bij de verzekeringsmaatschappij opvragen. Bij het opstellen van de kostenbegroting houd ik rekening met de verzekeringsuitkering. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

Nieuwsgierig geworden? Het is altijd de moeite waard om door Estia Uitvaarten een vergelijkende offerte te laten maken om een goede vergelijk te krijgen.

Voor vragen over uitvaartverzekeringen of kosten kunt u contact met Estia Uitvaarten opnemen via 06-43877077 of via het contactformulier.

Estia Uitvaarten, oriëntatie - wensen vastleggen - wat kost een uitvaart?

Opdrachtgever van de uitvaart

Bij iedere uitvaart is er één persoon die opdracht geeft voor het regelen en uitvoeren van de uitvaart. Naasten zullen in onderling overleg moeten afspreken wie opdrachtgever wordt. De opdrachtgever, en dat kan er maar één zijn, is degene die uiteindelijk een handtekening zet onder de opdracht. De opdrachtgever  is verantwoordelijk voor het betalen van de rekening, ook als de kosten (deels) niet door een verzekering worden gedekt.