Alles kan, niets is vastomlijnd.

Uitvaartverzorging Arnhem

Door te denken in mogelijkheden creëren we samen de uitvaart. Door mijn ervaring met uitvaarten in Arnhem en omgeving kan ik u goed adviseren. Ik begeleid u en denk met u mee. Zodoende is er voor u alle gelegenheid om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van uw dierbare.

De gemeente Arnhem omvat naast de gelijknamige stad de dorpen Elden en Schaarsbergen, de buurtschappen De Praets en ‘t Vlot, en delen van de buurtschappen Terlet en Deelen

Opbaring locaties Arnhem

Een opbaring kan in veel gevallen thuis. Mocht een opbaring niet thuis zijn/kunnen dan kan er gebruik worden gemaakt van een andere locatie zoals een sportkantine, molen of uitvaartvaartcentrum. Zo kan er voor een uitvaartverzorging Arnhem gebruik worden gemaakt van de volgende uitvaartcentra: De monumentale boerderij van Uitvaartcentrum Moskowa, DELA Uitvaartcentrum Arnhem, Monuta Arnhem of Kramer Uitvaartverzorging in Arnhem. Een uitvaart in Arnhem biedt veel mogelijkheden.

Estia Uitvaarten. uitvaart ArnhemUitvaartcentrum de Boerderij

Afscheidsbijeenkomst locaties Arnhem

Een afscheidsbijeenkomst kan overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties. Er kan ook gekozen worden voor een andere locatie, een locatie waarmee u of de overledene verbonden bent of een bijzondere herinnering aan heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een restaurant of natuurgebied. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook kun je kiezen voor het clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin. De belangrijkste vraag is of er genoeg ruimte is voor alle bezoekers. Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar.

Condoleance locaties Arnhem

Nabestaanden kunnen de condoleance helemaal naar eigen wens en smaak invullen. De meeste condoleances worden, net als de uitvaartplechtigheid gehouden in een traditionele uitvaartlocatie. De meeste uitvaartcentra in Arnhem beschikken over faciliteiten die het mogelijk maken om een uitgebreide catering aan te bieden.

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere locatie te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok. U kunt vaak een dag(deel) reserveren. U kunt bijvoorbeeld denken aan Brasserie de Boerderij,  Landgoed Groot Warnsborn of een andere mooie locatie in Arnhem.

Natuurlijk kan een condoleance bij een uitvaart in Arnhem ook thuis of in eigen tuin gehouden worden. Dat is heel persoonlijk en men hoeft geen rekening te houden met de duur van de condoleance. Er moet wel rekening worden gehouden met het feit dat er veel moet worden geregeld.

Natuurbegraafplaatsen Arnhem

Natuurbegraafplaats Koningsakker. Sportlaan, Arnhem

Koningsakker is een uniek project in Europa. De zusters Trappistinnen ontwikkelen in de schaduw van hun abdij Koningsoord een natuurbegraafplaats. De voormalige maisakkers zullen de komende tijd veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen. Met hun leven dat zich grotendeels in de stilte van gebed, aandacht en arbeid afspeelt, zijn de zusters als ‘stille wachters’ bij de begraafplaats betrokken. Koningsakker biedt begraafplaatsen aan met blijvend grafrecht. Ook het plaatsen van een urn gaat tot de mogelijkheden behoren.


Natuurbegraafplaats Heidepol.
Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem

U bent vrij om zelf uw eigen plek te kiezen op Heidepol. U koopt het grafrecht voor eeuwig. Op het graf komt geen gedenksteen, alleen een houten schijf met een naam. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

Estaia Uitvaarten-Natuurbegraafplaats Koningsakker ArnhemNatuurbegraafplaats Koningsakker

Crematorium Arnhem

In Arnhem is dit Begraafplaats & Crematorium Moscowa. In crematorium Moscowa vind je de Lindenzaal voor crematieplechtigheden en de Berkenzaal voor begrafenisplechtigheden. Er kan worden gekozen om alleen de crematie hier te laten plaatsvinden.

Crematorium Heteren FineVita

Afscheid nemen van een dierbare op een persoonlijke en kleinschalige wijze is mogelijk bij FineVita. De crematie vindt plaats in een kleinschalig en sfeervol crematorium op een goed bereikbare locatie. Dit crematorium is comfortabel, rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan maximaal 25 personen.

De begraafplaatsen van Arnhem en omstreken:

Crematorium en Begraafplaats Moscowa. Waterbergseweg 18, 6815 AP Arnhem

Algemene Begraafplaats ’t Heijlige Lant. Rijksweg 80, 6921 AD Duiven

Rooms Katholieke Begraafplaats Lucaskerkhof, Rijksweg West 54a te Elde

Protestants Kerkhof Bonifatiuskerk, Huissensedijk 10 te Elden

Begraafplaats De Hoeve. Hoeve 15, 6851 ER Huissen

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Arnhem. Van Limburg Stirumweg 6861 WL Oosterbeek

Algemene Begraafplaats Noord en Zuid. Van Limburg Stirumweg 35, 6861 WL Oosterbeek

Oude Begraafplaats. Fangmanweg 21, 6862 EH Oosterbeek ( Op deze monumentale begraafplaats worden geen graven meer uitgegeven. )

Begraafplaats ‘Onder de Bomen’. Onder de Bomen, 6871 CG Renkum

Algemene Begraafplaats ‘Harten’. Hartenseweg, 6871 NB Renkum

Algemene Begraafplaats Heiderust. Lentsesteeg 21, 6991 JC Rheden

Algemene Begraafplaats Rosendael. Rosendael 2, 6891 DA Rozendaal

Vredenoord, Hervormde gemeente. Kemperbergerweg 611, 6816 RT Schaarsbergen

Oude Begraafplaats. Reinaldstraat 20, 6883 HN Velp

R.K.Begraafplaats. Bergweg 11, 6881 LL Velp

R.K.Begraafplaats. Dorpstraat 107, 6931 BG  Westervoort

Algemene Begraafplaats. Kerkstraat, 6930AA Westervoort

Bijzondere begraafplaatsen Arnhem

Nationaal Verstrooiterrrein Delhuyzen

Vrijland Veteranen landgoed, Koningsweg 31 in Schaarsbergen

Uitvaartverzorging Arnhem

Naast uitvaartverzorging in Arnhem begeleid ik onder andere ook uitvaarten in gemeenten rondom Arnhem zoals Lingewaard, Overbetuwe, Neder-Betuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen en Westervoort. Estia Uitvaarten is gevestigd in de gemeente Arnhem. Maar in principe strekt het werkgebied van Estia Uitvaarten zich uit tot heel Nederland. Ik volg zo veel mogelijk uw wensen of die van de overledene en dat geldt dan vanzelfsprekend ook voor de plek van de uitvaart. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Ik verzorg voor u de begrafenis of crematie in Arnhem. Ongeacht of, waar en hoe u verzekerd bent.